Știri și noutăți

Elevii Liceului Tehnologic Economic Administrativ Piatra Neamţ, promotori ai dezvoltării durabile

Asociația REPER a organizat vineri un târg școlar pentru promovarea culturii civice și dezvoltării durabile ca parte a celei de-a șasea ediții a proiectului „Tineri cu inițiativă pentru dezvoltarea unei culturi civice” la nivel național. 24 de elevi din Liceul Tehnologic Economic Administrativ Piatra Neamţ au elaborat și prezentat propuneri de proiecte civice cu scopul de a crește interesul colegilor lor cu privire la principiile dezvoltării durabile. Evenimentul a a urmat unui atelier în care tinerii au învățat bazele elaborării proiectelor cu finanțare nerambursabilă.

Au fost acordate două premii I echipelor Trafic Neamț și Fight for you pentru proiectele „Impactul traficului rutier în Piatra-Neamț” și „Un stil de viață activ”, respectiv două premii II echipelor ECO-NAR și Animale fără stăpân pentru proiectele „Be Green” și „Love animals!”. La eveniment au luat parte peste 75 de elevi ai liceului, precum și un reprezentant al Inspectoratului Școlar Județean Neamț.

Scopul proiectului „Tineri cu inițiativă pentru dezvoltarea unei culturi civice în Piatra-Neamț, ediția a IV-a” a fost de a crește gradul de implicare a 24 de tineri în formularea și implementarea de proiecte civice în domeniul dezvoltării durabile, devenid multiplicatori ai acestor activități extracuriculare. Proiectul s-a derulat în perioada ianuarie-aprilie 2019 și a fost implementat cu sprijin financiar din partea Primăriei Municipiului Piatra-Neamț.

 

 

 

Tinerii cu inițiativă prmovează dezvoltarea durabilă în Piatra Neamț

REPER se întoarce la Piatra-Neamț pentru a patra ediție a „Tinerilor cu inițiativă pentru dezvoltarea unei culturi civice”. Programul prin care elevii de liceu sunt învățați bazele elaborării proiectelor cu finanțare nerambursabilă s-a concentrat de această dată pe tematica dezvoltării durabile. În data de 28 martie 2019 a avut loc un atelier cu elevii  Liceul Tehnologic Economic Administrativ Piatra Neamţ. Elevii vor avea la dispoziție 2 săptămâni de la data atelierului pentru a elabora și transmite proiectele create în echipă, timp în care  REPER le va acorda toată asistența necesară.

Două săptămâni mai târziu, va fi organizat târgul școlar în care echipele de elevi prezente la atelier vor prezenta proiectele elaborate colegilor și vor încerca să atragă atenția cu privire la importanța implicării civice. Târgul va avea loc în cadrul liceului într-un spațiu în care vor fi expuse prezentările proiectelor și afișe și materiale promoționale. La finalul târgului, proiectele și modalitatea de promovare vor fi evaluate de către o comisie formată dintr-un reprezentant al liceului, un reprezentant REPER și, în funcție de disponibilitate, un reprezentant al Primăriei, Consiliului Local sau Inspectoratului Școlar. Vor fi decernate 3 premii și o mențiune echipelor din liceu. Proiectul este implementat cu sprijin financiar din partea Primăriei Municipiului Piatra-Neamt.

 

Fii și tu tânăr cu inițiativă și ajută la dezvoltarea unei culturi civice în comunitatea ta! Cum?

Dă-ne like la REPER pentru Management prin Valori pentru a fi informat!

Vino la târgul școlar!

„Share-uie” și tu proiectul nostru pe pagina ta și în grupurile în care te afli!

Care este impactul pe care dorim să îl obținem?

Latura formativă și antreprenorială gestionată prin atelierul de scriere de cereri de finanțare îi sprijină pe tineri în a face primul pas către deschiderea unor afaceri și către începerea unei cariere în sectorul neguvernamental.

Încă un proiect marca „Tineri cu inițiativă” finalizat cu succes. Felicitări elevilor Colegiului Național „C.D. Loga” din Caransebeș! La mulți ani România!

Asociația REPER pentru Management prin Valori alături de Colegiul Național „C.D. Loga” din Caransebeș a organizat joi, 29 noiembrie, târgul școlar dedicat promovării idelor de proiecte prin care să poată fi celebrată sărbătoarea Marii Uniri de la 1 decembrie. Cei 28 de elevi s-au organizat în cinci echipe și timp de trei săptămâni au lucrat pentru a pune în aplicare cunoștințele dobândite în urma unui atelier de istorie și scriere de proiect care a avut loc la începutul lunii noiembrie.

La eveniment au luat parte primarul din Caransebeș, dl. Felix-Cosmin Borcean, conducerea liceului, dar și alți peste 100 de elevi. S-au acordat două premii III proiectelor „Implicarea populației pentru cultivarea valorilor” și „Promovarea identității naționale printr-un scurt metraj”, două premii II proiectelor „Centenar Fest” și „Promovarea Centenarului în rândul tinerilor” și un premiu I proiectului „Explorăm trecutul în prezent”. Evenimentul a avut loc ca parte a proiectului „Tineri cu inițiativă pentru celebrarea Centenarului în Caransebeș”, implementat de REPER cu sprijinul financiar din partea Primăriei Municipiului Caransebeș.

Demersul face parte din programul ”Tineri cu inițiativă pentru promovarea unei culturi civice” care a înregistrat un real succes în cele patru ediții anterioare finalizate alături de Colegiul Național „Calistrat Hogaș”, Colegiul Tehnic „Gheorghe Cartianu” și Colegiul Național „Gheorghe Asachi” din Piatra Neamț și Colegiul Național „Traian Doda” din Caransebeș. Până în prezent, peste 160 de elevi de liceu au fost instruiți să elaboreze proiecte cu finanțare nerambursabilă care au fost ulterior prezentate în fața a peste 450 de elevi, profesori, reprezentați ai primăriilor locale și ai inspectoratelor școlare județene.

Ne întoarcem la Caransebeș pentrua sărbători Centenarul Marii Uniri împreună cu Colegiul Național „C.D. Loga”

REPER pentru Management prin Valori  se întoarce în Caransebeș, în parteneriat cu Colegiul Național „C.D. Loga”, unde a organizat joi, 1 noiembrie, un atelier menit să dezvolte competențe de elaborare a proiectelor cu finanțare nerambursabilă în rândul tinerilor liceeni. Cunoștințele dobândite de cei 29 de elevi participanți la atelier vor fi utilizate pentru a elabora 5 propuneri de proiect care au la bază idei de celebrare a celor 100 de ani de la Marea Unire.

Ideile vor fi prezentate în fața colegilor, conducerii Colegiului Național „C.D. Loga” precum și altor părți interesate pe 29 noiembrie, într-un eveniment dedicat Centenarului. Anterior, REPER  a realizat instruirea altor 29 de elevi din Colegiul Național „Traian Doda” care au elaborat și prezentat cinci inițiative în fața conducerii primăriei, precum și în fața a peste 70 de colegi și profesori. Cele două evenimente sunt implementate cu sprijin financiar din partea Primăriei Municipiului Caransebeș.

„Tineri cu inițiativă”, o ediție de succes dedicată Centenarului, derulată de Asociația REPER alături de Colegiul Național „Gheorghe Asachi”

Asociația REPER pentru Management prin Valori, având ca partener Colegiul Național „Gheorghe Asachi” din Piatra Neamț a organizat vineri, 23 noiembrie 2018, un târg școlar care a avut a ca tematică promovarea unor idei de proiecte prin care să poată fi celebrată sărbătoarea Marii Uniri de la 1 decembrie. Evenimentul a urmat unui atelier care a avut loc la sfârșitul lunii octombrie, în care 27 de elevi ai liceului au învățat cum pot elabora și redacta proiecte cu finanțare nerambursabilă. Aceștia s-au organizat în cinci echipe și timp de trei săptămâni au lucrat pentru a da viață ideilor lor, pe care le-au prezentat la târgul școlar.

Pe lângă cei peste 75 de elevi și profesori prezenți, la evenimentul de acum câteva zile au luat parte: conducerea Colegiului și un reprezentant al Primăriei Municipiului Piatra Neamț, care alături de Președintele REPER au evaluat și premiat cele mai creative proiecte elaborate de tineri. S-au acordat 2 premii III, câte un premiu II și I și un premiu special al juriului pentru proiectele: „Povești de viață ale Centenarului” (III), „Alba Iulia, orașul Marii Uniri” (III), „Arta Centenarului României Mari” (II), „File de lectură pentru celebrarea Centenarului României Mari”(I) și „100 de ani de schimbare” (Premiu special).

Evenimentul a avut loc ca parte a proiectului „Tineri cu inițiativă pentru celebrarea Centenarului în Piatra Neamț”, implementat de REPER cu sprijinul financiar din partea Primăriei Municipiului Piatra Neamț. Demersul face parte din programul ”Tineri cu inițiativă pentru promovarea unei culturi civice” care a înregistrat un real succes în cele trei ediții anterioare finalizate alături de Colegiul Național „Calistrat Hogaș”, Colegiul Tehnic „Gheorghe Cartianu” din Piatra Neamț și Colegiul Național „Traian Doda” din Caransebeș, precum și o ediție aflată în derulare alături de Colegiul Național „C.D. Loga” din Caransebeș. Până în prezent, peste 160 de elevi de liceu au fost instruiți să elaboreze proiecte cu finanțare nerambursabilă care au fost ulterior prezentate în fața a peste 350 de elevi, profesori, reprezentați ai primăriilor locale și ai inspectoratelor școlare județene.

„Un citat celebru spune că <<absenții nu au niciodată dreptate>>. Pentru ca tinerii să aibă dreptate, trebuie mai întâi să învețe cum să fie prezenți, iar mai apoi să învețe cum să își facă auzită opinia. Prin programul <<Tineri cu inițiativă pentru promovarea unei culturi civice>> îi învățăm tocmai aceste lucruri: cum să participe în mod activ la viața civică a comunității din care fac parte, propunând soluții acolo unde alții văd doar probleme”, a declarat Președintele Asociației REPER.

 

https://www.stiri-neamt.ro/piatra-neamt-proiecte-dedicate-celebrarii-centenarului-la-colegiul-national-gheorghe-asachi/?fbclid=IwAR2cAb0qyTbnP59WhI6lsE6Cm1ITIM2___SRh9rqt19NNFP9t1139DX0wRk

Citește mai mult

Celebrăm Centenarul Marii Uniri alături de Colegiul Național „Gheorghe Asachi” din Piatra Neamț

Succesul înregistrat de programul „Tineri cu inițiativă pentru dezvoltarea unei culturi civice” în municipiul Piatra Neamț derulat în două ediții alături de Colegiul Național „Calistrat Hogaș” și Colegiul Tehnic „Gheorghe Cartianu” se continuă cu o ediție aniversară dedicată Centenarului. REPER pentru Management prin Valori,  în parteneriat cu Colegiul Național „Gheorghe Asachi”, a organizat marți, 30 octombrie, un atelier menit să dezvolte competențe de elaborare a proiectelor cu finanțare nerambursabilă în rândul tinerilor liceeni. Cunoștințele dobândite de cei 27 de elevi participanți la atelier vor fi utilizate pentru a elabora 5 propuneri de proiect care au la bază idei de celebrare a celor 100 de ani de la Marea Unire.

Ideile vor fi prezentate în fața colegilor, conducerii Colegiului Național „Gheorghe Asachi” precum și altor părți interesate, pe 23 noiembrie, într-un eveniment dedicat Centenarului. Cea de-a cincea inițiativă REPER dedicată elevilor, la nivel național, „Tineri cu inițiativă pentru celebrarea Centenarului”, este implementată cu sprijin financiar din partea Primăriei Municipiului Piatra Neamț.

timeline_pre_loader

Un nou târg civic școlar organizat cu succes: elevii Colegiului Colegiul Tehnic „Gheorghe Cartianu” Piatra Neamț au propus șase inițiative de tineret menite să vină în sprijinul colegilor și al comunității

REPER pentru Management prin Valori în parteneriat cu Colegiul Tehnic „Gheorghe Cartianu” Piatra Neamt au organizat joi, 12 aprilie, un târg civic școlar la care au luat parte peste 75 de tineri. Tematica evenimentului a reprezentat-o promovarea soluțiilor civice venite din partea a șase echipe formate din elevii liceului care au luat parte la un atelier de scriere de proiecte cu finanțare nerambursabilă cu o lună în urmă. Proiectele au fost evaluate dintr-o comisie formată din directorul colegiului, doamna Mariana Paleu, reprezentantul Inspectoratului Școlar Neamț, domnul Romeo Roman și un reprezentant al REPER și au fost decernate trei premii și trei mențiuni.

Marele câștigător al acestei ediții a „Tinerilor cu inițiativă pentru dezvoltarea unei culturi civice” a fost proiectul „Meserii pentru viitor” care a avut ca scop creșterea șanselor ca elevii din Colegiul Tehnic „Gheorghe Cartianu” Piatra-Neamț să își aleagă o carieră de succes știind deja riscurile și avantajele acelei profesii de la un om calificat. Prin această inițiativă, elevii își doresc să beneficieze de un program de pregătire pentru viitoarea carieră prin activități care implică invitarea specialiștilor din diferite profesii să vorbească la clasă, precum și organizarea de vizite făcute de elevi la diferite locuri de muncă timp de o zi.

Locul al doilea a fost ocupat de proiectul „Green Cart”, o inițiativă ecologică menită să eficientizeze deprinderile și comportamentele privind protejarea mediului înconjurător în viața de zi cu zi prin acțiuni de conștientizare și evenimente care să promoveze consumul responsabil și reciclarea. Cel de-al treilea proiect premiat are ca scop creșterea gradului de conștientizare privitor la un aspect ce ține de fenomenul bullying, prin campanii de informare, refacerea și formarea unor bune relații intercolegiale, schimbarea unor principii și mentalități negative dobândite din familie. „Stop Bullying” își propune, astfel, ca prin activități de voluntariat și campanii de conștientizare să înregistreze modul în care acest tip de agresivitate se manifestă și să fie diminuat.

S-au acordat și trei mențiuni care au primit un punctaj egal: „Promovarea turistică a orașului Piatra-Neamț” care are ca scop  promovarea imaginii orașului şi a colegiului tehnic în contextul potențialului de dezvoltare a turismului în zona Neamț și clasificarea orașului în lista de top al locurilor de vizitat în România prin bloguri online și schimburi de experiență cu alte orașe; „Perle de Piatră”, o altă inițiativă din domeniul turismului care își propune formarea sentimentului patriotic asociat valorilor locale, în context național, în rândul elevilor „cartieni” dar şi a comunității din care provin, prin  actualizarea şi actualizarea unor elemente culturale și de civilizație specifice (gastronomie locală, meșteșuguri, forme de manifestare artistică), și „Mesagerii – Stop Bullying”, un proiect destinat conștientizării existenței fenomenului bullying, prevenția şi combaterea violenței în mediul școlar prin activități de diseminare și un concurs de idei.

Evenimentul a avut loc ca parte a proiectului „Tineri cu inițiativă pentru dezvoltarea unei culturi civice în Piatra Neamț” aflat la a doua ediție în acest oraș și la a treia în țară. Cele două demersuri anterioare au adunat peste 80 de tineri la ateliere, peste 200 de tineri al târgurile școlare, 12 știri apărute și preluate în presa locală și peste 20.000 de persoane informate în mediul online despre proiecte.

„Tineri cu inițiativă pentru dezvoltarea unei culturi civice în Piatra Neamț II” s-a realizat cu sprijinul financiar din partea Primăriei Municipiului Piatra Neamț.

Soluții creative pentru comunitatea din Caransebeș

 

REPER pentru Management prin Valori în parteneriat cu Colegiul Național „Traian Doda” din Caransebeș a organizat joi, 16 noiembrie, un atelier menit să crească gradul de implicare a elevilor din liceu în formularea și implementarea de proiecte civice în conformitate cu cerințele finanțatorilor. Evenimentul face parte dintr-un demers mai amplu de sprijinire a „Tinerilor cu inițiativă pentru dezvoltarea unei culturi civice”, derulat de REPER. La atelier au luat parte 29 de elevi care și-au demonstrat interesul față de nevoile comunității și colaborează pentru elaborarea unor soluții creative.

La începutul lunii următoare, pe 6 decembrie, va fi organizat târgul școlar în care echipele de elevi vor prezenta proiectele elaborate colegilor lor și vor încerca să atragă atenția cu privire la importanța implicării civice și în activități extra-curriculare a tinerilor. Cele două evenimente sunt implementate cu sprijin financiar din partea Primăriei Municipiului Caransebeș.